dinsdag 9 september 2014

Tips voor mooi gevormde lippen!

Tips voor mooi gevormde lippen!

Wil je ook graag je lippen iets voller of had je ze net graag wat minder prominent gehad?  Wel, ik geef je wat extra tips. 

Bij het opmaken van de lippen start je in principe met een lipliner. In de praktijk wordt deze niet altijd gebruikt. Je kan ook perfect lipstick en/of lipgloss aanbrengen zonder het gebruik van een lipliner. Toch kan je er mooie dingen mee verwezelijken. Zo kan je smalle lippen voller maken of te volle lippen optisch verkleinen. Ook een ongelijke vorm van de lippen kan met een potlood gecorrigeerd worden. Een gepast lippotlood heeft een kleur die mooi samenvloeit met de kleur van de lipstick die je wil gaan gebruiken. Je neemt daarbij een kleur die net een beetje donkerder is dan de kleur van de lipstick.

Tip: Heb je van nature (erg) rode lippen, zet dan eerst een laag foundation op de lippen om de kleur neutraler te maken. Om het uitlopen van je lipstick te voorkomen, breng je best een beetje concealer aan op je  lippen.

Trek nu een potloodlijntje langs de rand van de lippen van het midden naar de buitenste hoekjes van je lippen. Te volle lippen kan je verkleinen door het lijntje net binnen de natuurlijke liprand te tekenen. Bij te smalle lippen teken je het potloodlijntje net buiten de natuurlijke liprand. Ook om asymmetrische lippen te corrigeren, kan je de liplijner gebruiken. Trek het lijntje op het grotere gedeelte van de lip aan de binnenkant van de liprand en op het kleiner gedeelte aan de buitenkant van de liprand.

Nadat je het potlood hebt aangebracht, kan je verder met de lipstick. Deze brengt meer kleur in je gelaat en je krijgt er mooiere, vollere lippen van. Lippen en ogen zijn de belangrijkste onderdelen van een mooie make up. Houd je oogmake up eenvoudig als je je lippen erg opvallend maakt. Wanneer je je ogen zwaar opmaakt, houd dan je lip make up neutraal.

Soorten lipstick:
- glanzende lipstick: houdt niet lang
- transparante lipstick: geeft een zeer naturelle look
- matte lipstick: houdt over het algemeen goed
- nacré-lipstick: geeft een mooie, subtiele toets aan de lippen


De lipstick kan je aanbrengen met de stick zelf maar ook met een penseel. Op die manier is het vaak makkelijker om de juiste hoeveelheid product op de juiste plaats aan te brengen. Begin in het midden van de lippen en trek het penseel of de stick naar buiten toe, in de richting van de liplijn. Vul de lippen helemaal in. Met een lichtgekleurde lipstick kan je je lippen optisch vergroten. Een donker gekleurde lipstick geeft optisch gezien smallere lippen.

Tips: 
- Regelmatig lipstick op je tanden? Maak een "O" met je lippen, stop een vinger in je mond, sluit je mond en trek je vinger uit je mond. Het teveel aan lipstick zal je zo verwijderen.
- Bij goedgevormde lippen kan je zowel glanzende als matte lipsticks gebruiken.
- Bij "oudere" lippen is het gebruik van glanzende, parelmoerachtige kleuren af te raden omdat deze vaak in de plooitjes van de lippen gaat zitten. Hierdoor worden ze benadrukt. Kies dan beter een matte kleur.

Als afwerking, kan je steeds een beetje lipgloss aanbrengen. Je kan deze ook rechtstreeks over het lippotlood aanbrengen. Op die manier heb je geen lipstick nodig. Hoe lichter de kleur van je lipstick of lipgloss, hoe voller de lippen lijken. Wil je een natuurlijk, glanzend en sexy effect, kies je voor een nude kleur.

Tip: om de lippen een extra plumpend effect te geven, breng je wat licht reflecterende
concealer aan rond de buitenkant van de lippen. Dit vervaag je met de vinger.
Op die manier creëer je een schaduw zodat je lippen groter lijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten