dinsdag 11 maart 2014

Alles over Make Up!Make up accentueert je troeven en geeft uiting aan wie je bent. Wanneer je jezelf op en top verzorgd hebt, voel je je zelfverzekerder. Hoe je het beste make up kan uitkiezen en aanbrengen, lees en leer je in de komende blogs. Maar laten we het in eerste instantie even over het allerbelangrijkste hebben:

We weten al hoe belangrijk het is om een gezonde en doeltreffende huidverzorging te selecteren maar wat we vaak vergeten is dat daar ook een gezonde make up bijhoort.

Wil je dus bewust omgaan met make up moet je de verpakking of etiket van het product grondig bekijken. Daar vind je namelijk de ingrediënten op. Vaak gebruikte begrippen als "natuurlijk", "hypoallergeen" of "dermatologisch getest" zijn jammer genoeg misleidend omdat in zulke producten ook:
* Allergenen worden gebruikt waardoor de huid ziek kan worden zoals conserveringsmiddelen, kleurstoffen, chemische UV filters,...
*  Ingrediënten worden gebruikt die de huid afsluiten waardoor ze op termijn veroudert in plaats van er beter uit gaat zien zoals minerale olie.
Door het gebruik van zulke producten kan de huid schade oplopen. Make up is bedoeld om je mooier te maken maar zo bereik je net het tegenovergestelde. 
Voor onze make up houden wij ons alvast aan de Bionome kwaliteitscriteria:
Optimale verdraagbaarheid. Geen ingrediënten die in de dermatologie bekend staan als allergenen en een gezondheidsrisico kunnen inhouden.
Optimale doeltreffendheid. Daar waar mogelijk worden hoogwaardige huidverzorgende ingrediënten gebruikt en worden overbodige stoffen vermeden. Naast een decoratieve functie heeft het product vaak dus ook een verzorgende werking, vooral bij de fond de teint en de producten voor de lippen. 
Optimaal op de huid afgestemd. Voor een fijn en gezond huidgevoel wordt er maximaal gebruik gemaakt van huididentieke, huidverwante en altijd huidvriendelijke ingrediënten.

Milieuvriendelijk. Geen overbodige verpakking en schadelijke stoffen.
Diervriendelijk: Dierproefvrij en geen ingrediënten van gedode dieren.
* En vrij van alle gekende allergenen en andere bewezen huidschadelijke stoffen.
Dus supermooi en ook nog eens supergezond!
DR. BAUMANN MakeUp helpt je alvast met een uitgebreide waaier aan kleuren voor ogen, lippen en wangen. Tijdloos ontworpen make up om net zo subtiel of juist opvallend te zijn zoals jij dat wil.

Ga naar onze eerste blog:


Ook interesse in onze “ingrediëntenblog”? Schrijf je dan hier in.


Copyright: DR. BAUMANN Cosmetics

Geen opmerkingen:

Een reactie posten