dinsdag 11 maart 2014

Camouflage technieken!


Hoe camoufleer je die ontsierende kringen onder de ogen? Hoe werk je die rode vlekken rond de neus en wangen weg?

Ben jij ook niet gezegend met een perfecte huid? Geen paniek, want dat is niemand. De kunst is om al die oneffenheden zoals een plekje, puistje, vlekje en rode adertjes weg te werken. Dat is heus niet zo moeilijk zolang je maar beschikt over de juiste producten. Daarvoor dienen covers en concealers.

Voor we beginnen over hoe we donkere kringen, pigmentvlekken of rode vlekken op het gelaat kunnen camoufleren, moet je eerst wat meer weten over complementaire kleuren. Deze kleuren staan tegenover elkaar in de kleurencirkel.

Je start centraal met de drie primaire kleuren geel, rood, blauw (dat zijn kleuren die niet door vermenging van andere kleuren bekomen kunnen worden). Dit is de basis en het centrum van de cirkel. Rond het centrum met de primaire kleuren krijg je een band met de secundaire kleuren. Deze worden gevormd door een combinatie van twee primaire kleuren. Zo geeft rood en blauw paars, geel en rood oranje en een mix van blauw met geel geeft groen. De buitenste rand bevat de tertiaire kleuren. Wil je een tertiaire kleur bekomen, dan meng je een primaire kleur met een dichtbijliggende secundaire kleur. Turkoois is een tertiaire kleur en bestaat uit een mengeling van blauw en groen.
Voor het camoufleren zijn complementaire kleuren belangrijk, met name deze:
  • Rood en groen
  • Geel en paars
  • Blauw en oranje
Donkere kringen camoufleren
Wanneer we starten met camoufleren onder de ogen is het eigenlijk zaak om eerst je donkere kringen, die vaak een paars/blauwe ondertoon hebben, weg te werken. De contrasterende kleur van paars/blauw is oranje/geel en daarom kun je het beste donkere kringen wegwerken met een concealer met een oranje/gele ondertoon.
Om een natuurlijk, dekkend effect te verkrijgen, breng je de concealer zachtjes deppend met de toppen van je vingers aan in plaats van smerend of vegend. Om een maskereffect te vermijden, breng je beter 2 lagen aan dan 1 dikke.

Ogen oplichten
Nadat je de oranje/gele concealer hebt aangebracht waardoor de blauwe waas zo’n beetje is opgeheven, gaan we op zoek naar een concealer die iets lichter is dan de eigen huidskleur. Deze brengen we lichtjes aan om de huid onder de ogen volledig op te helderen en zo op te lichten. Wanneer je geen last hebt van donkere/blauwe kringen onder de ogen en je wil alleen een ophelderend effect creëren, gebruik je enkel deze concealer.

Rode vlekken
Heb je last van rode vlekjes in het gelaat? Die kan je dan weer perfect egaliseren met een groene concealer. Want zoals we op de kleurencirkel zien, groen neutraliseert rood. Breng hierna wel steeds een foundation aan om geen vaal effect te creëren.

Om de concealer te fixeren kan je best nog even afpoederen met een beetje transparante poeder. Deze kan zowel in losse als in compacte vorm zijn.

Behalve onder de ogen brengen we lichtjes wat concealer aan op de oogleden, onder de wenkbrauwen en naast de neusvleugels. Op deze manier kunnen we tevens deze plekken oplichten. Ook hiervoor kijken we naar de kleurencirkel. Nog even een overzicht:
  • Blauw camoufleren met een perzikkleurige tint,
  • Paars camoufleren met een gele tint,
  • Bruin camoufleren met een roze tint,
  • Rood camoufleren met een groene tint,
  • Enkel highlighten/oplichten met een beige tint.

Nadat we onze huid hebben opgelicht en geëgaliseerd, brengen we de foundation aan. Welke foundation je best kiest in verband met textuur en kleur zien we in een volgende blog.

Gebruikte producten:

- DR. BAUMANN MakeUp Concealer Sticks*
- DR. BAUMANN MakeUp Loose Powder*
- DR. BAUMANN MakeUp Compact Powder*

*Je vindt de DR. BAUMANN MakeUp producten in onze verkooppunten. Voor een adres in je buurt raadpleeg je best onze lijst van verkooppunten.  

Schrijf je hier in voor de volgende blogs en hou je mailbox in het oog!


Copyright: DR. BAUMANN COSMETIC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten