dinsdag 15 april 2014

Juiste foundation?

Vind je het ook zo moeilijk om de juiste foundation te bepalen?

Als je je huid eens goed bekijkt en vergelijkt met die van vrienden of vriendinnen dan zal je zien dat de kleur van persoon tot persoon verschilt. Daarom is het, voordat je een foundation gaat kopen, belangrijk om te weten wat voor ondertoon jouw huid heeft.

Een foundation heeft altijd een koude of warme ondertoon. Jouw huid heeft dat ook. De ondertoon van de huid is eigenlijk gewoon pigment. Dit pigment zit niet op de huid, maar onder de huid.


-        Warme ondertoon: de huid heeft een warme kleur, de ondertoon is geel of oranje.
-        Koude ondertoon: de huid heeft een koude kleur, de ondertoon is blauw of roze.

     Je kan de ondertoon van de huid bepalen door gouden en zilveren sieraden naast je gezicht te houden. Als je een warme ondertoon hebt, staat goud je beter dan zilver. Kom je er zelf niet uit, vraag dan informatie bij een professioneel verkooppunt. 


Als je eenmaal bekend bent met de ondertoon van je huid is het al makkelijker om een foundation te kiezen. Je kiest een foundation met een ondertoon die gelijk is aan de ondertoon van de huid. Is je huidondertoon geel, dan kies je dus voor een foundation met een iets gele/oranje ondertoon. Heeft je huid een roze/blauwe ondertoon, dan kies je een foundation met een roze/blauwe ondertoon.

     Een foundation test je best op de kaaklijn. Veel mensen testen deze op hun pols of de rug van de hand maar de kleur van de handen verschilt vaak met deze van het gelaat. Hou je hand maar eens naast je gelaat. Je zal zien dat je handen vaak veel bruiner zijn dan je gelaat.

Het kan ook zijn dat je lichaam een koude ondertoon (blauw of roze) heeft en je gelaat een warme (gele) of omgekeerd. In dat geval kies je een foundation die past bij de lichaamshuid. Anders zal je duidelijk een verschil zien tussen lichaam en gelaat.

Neem een beetje van de foundation die je wil proberen en breng deze aan. Als de kleur van de foundation goed aansluit bij de kleur van je huid, zie je geen verschil. Als je verschil ziet tussen de foundation en je huid dan heb je niet de goede basis te pakken. Je hebt misschien de verkeerde ondertoon gekozen of de foundation is te licht of te donker. Gebruik altijd een foundation die neigt naar je eigen huidskleur om een maskereffect te vermijden.

Welk type foundation je best kiest, is afhankelijk van je huidtype. Een normale tot gecombineerde huid verdraagt meestal elk type foundation, zowel compact, vloeibaar als crème textuur. Iemand met een vette huid kiest vaak beter voor een olievrije textuur zoals de Liquid Make Up.


         Fluid           Camouflage               Make up             Powder CreamHeb je een droge, trekkerige huid en/of heb je een rijpere huid met fijne lijntjes en rimpeltjes, zal je eerder kiezen een foundation die wat rijker is aan werkstoffen en daardoor meer comfort biedt zoals de Make Up.Vergeet niet je foundation af te poederen om deze te fixeren en om een mat effect te verkrijgen. Wanneer je een dun laagje poeder over je foundation aanbrengt, blijft deze veel langer en beter zitten. Gebruik een transparante of huidkleurige poeder. Dit kan zowel in losse als in compacte vorm zijn, afhankelijk van wat je fijner vindt.

Je kunt de poeder aanbrengen met een poederdons of een kwast. Klop wel eerst het overtollige poeder af, om een onnatuurlijke look te voorkomen. Druk de poederdons of kwast niet te hard op je huid en breng de poeder aan op het hele gelaat. Haal het eventuele overtollige poeder weg met een andere kwast.

Gebruik een foundation vooral niet om je huidskleur donkerder of lichter te maken, dat geeft een heel onnatuurlijk resultaat. Wil je toch graag een beetje meer teint dan kan je dit doen door extra een beetje blush of bronzing powder aan te brengen.
Meer weten over minerale Bronzing powders en Blushes? Hou je mailbox in de gaten!


Schrijf je hier in voor de volgende blogs!Geen opmerkingen:

Een reactie posten