dinsdag 17 juni 2014

Geef je gelaat kleur en vorm!


Geef je gelaat kleur en vorm met zonnepoeder en blush!

In een vorige blog heb je gelezen hoe je je foundation goed kan aanbrengen en fixeren. Nu gaan we het gelaat kleur en vorm geven met een blush en/of een zonnepoeder/bronzer. Je start hierbij met de zonnepoeder. Deze geeft het gelaat een  natuurlijke zonnige  en gezonde uitstraling. Ideaal om een zongebruinde huid na te bootsen of gewoon te benadrukken.

Je kiest best voor een kleurtint die 1 tot 3 tinten donkerder is dan de eigen huidskleur om een zachte en gelijkmatig effect te krijgen. Om een bronzer aan te brengen, heb je alvast een grote/dikke poederkwast nodig. Ga met je borstel over het steentje van bronzer en tik, vooraleer je deze aanbrengt op de huid, eerst even af om het overtollige poeder te verwijderen. Breng de bronzer aan op je jukbeenderen, kin, neus en rond de ogen. Voor een natuurlijk effect, doe je dit met een draaiende beweging.





Je kan ook opteren voor een bronzer met een lichte shimmer erin. Deze vind je bij DR. BAUMANN in de Loose Powders in de kleuren "gold-bronze" of "gold-rosé". 






Ook de blush/rouge is een belangrijk onderdeel van make up dat jammer genoeg vaak vergeten wordt. Het maakt je gelaat nogtans veel frisser en gezonder. Je moet wel de juiste kleur kiezen. Een verkeerde kleur zal immers onnatuurlijk overkomen.

In principe vind je blushes in verschillende vormen. Deze kunnen in crème, vloeibare of in poedervorm zijn. zijn. Blush/Rouge in poedervorm kan perfect voor elk huidtype. Met een rouge kan je je gelaat voller, smaller, langer of ronder laten lijken.  Bovendien geeft het je gelaat een gezonde uitstraling. Het is een ideale oppepper voor wanneer je er een beetje moe uitziet.



Je kan de vorm van je gelaat veranderen door licht- en schaduweffecten te creeëren. Een ovaal gelaat (ei) wordt als de ideale gelaatsvorm beschouwd. Door je blush goed aan te brengen kan je je eigen gelaatsvorm optisch breder of smaller laten lijken. Zo maak je de hoek van de blush bij iemand met een smal gelaat veel kleiner dan bij iemand met een breed gelaat. 

Net zoals bij de bronzer klop je eerst het overtollige poeder van je kwast af. Daarna borstel je in op- en neergaande bewegingen over je wang en jukbeen, helemaal tot boven richting het oor. Je blijft best een 3 cm van de neus weg om het mooiste resultaat te bekomen. Kom niet te dicht bij de ogen. Zorg altijd dat je de blush vervaagt naar de zijkanten van het gelaat toe. Oefenen maar zou ik zeggen.

Nu we volledig onze basis hebben aangebracht, kunnen we overgaan op het aanbrengen van de oogmake up. Wil je ook met een frisse oog make up de zomer in? Houdt je mailbox dan in de gaten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten